MASSAGE OP MAAT

Samen bespreken we welke massage uw voorkeur heeft én wat uw lichaam nodig heeft op dat moment. Is er een disbalans in uw lichaam, wenst u een ontspanningsmassage, wilt u 30, 60 of 90 minuten liggen...

 


Voetreflex

Een voet bevat ca 7.000 zenuwuiteinden. Elk lichaamsdeel, klieren of organen in het lichaam corresponderen met reflex zones onder de voet.

Wanneer ergens in het lichaam een disbalans is ontstaan, kan door middel van het stimuleren van deze reflexzones de betreffende organen, klieren of lichaamsdelen geactiveerd worden. 

De behandeling duurt 45 minuten en wordt afgesloten met een heerlijke voetmassage.


Sportmassage

Een stevige massage, vaak een deelmassage. U kunt zowel vóór een sportprestatie de spier(en) laten masseren ter opwarming, maar ook ná een sportprestatie is het fijn om de spieren weer los te masseren om zodoende een sneller herstel te genereren.


DMT - Deep Muscular Technics

Een stevige, diepe massage gegeven met onderarmen, knokkels en elleboog. 

Wanneer de spieren chronisch verkrampt zijn, zal het stromen van bloed en zuurstof minder zijn of zelfs geblokkeerd. Deze massage kan de blokkade opheffen.


Dorn Methode;

De Dorn Methode is gebaseerd op het corrigeren van een beenlengte verschil. (bij ca. 90% van de mensen aanwezig). Niet iedereen ondervindt hier echter hinder van. Door dit lengteverschil ontstaat een scheefstand van het bekken, waardoor ook de wervelkolom niet recht meer staat met als gevolg pijnklachten. Indien er een beenlengte verschil is geconstateerd, wordt dit verholpen met eenvoudige en niet pijnlijke oefeningen waar de cliënt actief aan deelneemt. Ook wordt er gekeken naar de stand van het bekken. 

Er zijn voor deze methode ongeveer een 3-tal behandelingen nodig. 


Er wordt bij deze methode niet “gekraakt”. Daar heb ik de kennis niet voor in huis en ben ook niet bevoegd om deze handelingen uit te voeren! Indien u zo’n behandeling wél zou willen ondergaan, dan dient u zich tot een behandelaar te wenden die hiervoor wel is opgeleid en in gespecialiseerd is.

Fysiotherapeut of Chiropractor - Fysio Moleneind - www.fysiomoleneind.nl

Praktijk voor Osteopathie in Ureterp -  www.osteovitaal.nl 


Bindweefselmassage;

Bindweefsel is de laag die zich bevindt tussen de spieren en huid, de botten en gewrichten. Bindweefsel geeft ondersteuning en bescherming aan lichaamsdelen en zorgt ervoor dat lichaamsvet en water doorgang blijft geven aan zenuwen en bloedvaten. 

Tijdens deze massage wordt een mechanische prikkel toegediend aan de huid, wat de zenuwuiteinden in huid en bindweefsel stimuleert. Dit alles heeft een sterke invloed op het vegetatieve (centrale) zenuwstelsel, en bewerkstelligt een betere doorbloeding. 

De bindweefselmassage is geen ontspanningsmassage en zal bij velen als niet prettig ervaren worden; hier en daar zelfs als pijnlijk. Het is de bedoeling dat in de loop van de behandelingen het bindweefsel minder gespannen wordt en soepeler aan gaat voelen. Hierdoor zal ook de pijn minder worden tijdens de behandeling.

Er zullen meerdere behandelingen nodig zijn om de blokkades op te heffen. Het is echter een zeer effectieve massage waarin snel vooruitgang geboekt kan worden.  


Ontspanningsmassage - Een  weldaad voor uw lichaam, het ontspant niet alleen de spieren en lichaam, maar ook in hoge mate de geest.  

Keuze uit 30, 60 of 90 minuten (90 minuten, inclusief gezicht- en hoofdmassage).


Lomi Lomi; 

30 minuten - alleen achterkant van het lichaam

60 minuten - zowel voor- als achterkant van het lichaam.

Een heerlijke ontspannende massage met veel olie en lange, vloeiende bewegingen waar ik  gebruik maak van mijn onderarmen en handen. Na deze massage voel je je als herboren. Het heeft een stimulerend effect op spieren, bloedcirculatie, organen, zintuigen en zenuwstelsel.


Zwangerschapsmassage - 30 minuten. 

U kiest zelf wat voor u prettig is, liggend op uw rug een massage van armen, benen en een massage van gezicht. Of liggend op de zij een massage van rug, benen en voeten.


Anti stress - Voorafgaand aan de massage worden de voeten eerst ingesmeerd met magnesiumgel. 

30 minuten - Massage van rug, nek, schouders en voeten.

60 minuten - Massage van rug, nek en schouders. Hoofd/gezichtsmassage en voeten.


Relaxing - 30 minuten

Een zeer ontspannende massage van langzame, lange strijkingen. Gestart wordt met een korte massage van handen en voeten, waarna de achterkant van het lichaam wordt gemasseerd.


Voetmassage 

30 minuten - met olie.

40 minuten - voorafgaand aan de massage een voetenbadje met etherische olie. 


Kindermassage - voor kinderen vanaf 8 jaar

Ontspanningsmassage van 20 minuten. Ouder/verzorger blijft aanwezig tijdens de massage. 


Kinesiotape

Is een elastische tape van katoen, met een acryl lijmlaag. Deze tape is 140% rekbaar in de lengterichting, dezelfde eigenschappen als de huid, en past zich aan bij de natuurlijke bewegingen. Het is waterbestendig en kan ca. 4 tot 7 dagen blijven zitten. Wordt gebruikt bij diverse blessures en/of klachten aan bewegingsapparaat of spieren. 

Het te behandelen gebied of spier(en) wordt op rek gebracht. Vervolgens wordt de tape op de gerekte huid aangebracht. Wanneer het betreffende gebied wordt terug gebracht in de normale positie zal de tape de huid optillen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in het aangedane gebied. Waardoor pijndemping, drukvermindering en circulatieverbetering plaats vindt. Geeft een ondersteunende werking en bevordert het herstel.   


Tarieven;  

Zowel ontspanningsmassages als sportmassage; 

30 minuten - € 33,00

60 minuten - € 55,00

90 minuten - € 75,00


Lomi Lomi

30 minuten - € 35,00

60 minuten - € 57,00


Voetreflex

45 minuten - 42,00


Voetmassage;

30 minuten - € 33,00

40 minuten - € 35,00 - voetenmassage met voorafgaand een warm voetenbadje met etherische olie.


Kindermassage

20 minuten - € 18,--


Stoelmassage - OP LOCATIE

20 Minuten een massage van rug, schouders, nek en armen. 

Uw medewerkers zijn weer ontspannen en gemotiveerd om weer hard voor u aan de slag te gaan.

Prijzen in overleg

Kynesio tape;

Ter aanvulling op een massage - gratis (kleine tape). Grotere tape € 2,50

Alleen tape zetten € 5,--

 

Cadeaubonnen;

Zoek je een leuk cadeautje voor; verjaardag, Valentijnsdag, vader- of moeder dag, Sinterklaas, onder de Kerstboom óf gewoon omdat iemand het verdient om eens lekker te ontspannen?

  • 30 minuten € 33,--

  • 60 minuten € 55,--

  • 90 minuten € 75,--

Verpakt in een vrolijk tasje met een kleine attentie.