Fitmassage@jose  
Linde 55, 9204 AX Drachten  06-12602036
 
 
 

Een goede massage brengt rust, ontspanning, verlicht pijnklachten en reduceert stress.

MASSAGES  

Massage, een vorm van aanraken die comfortabel en vertrouwd aan moet voelen.   

Onderzoek heeft aangetoond dat tijdens een massage serotonine, (gelukshormoon) melatonine (bevordert de slaap) en oxyticine (vermindert stress, gevoel van vertrouwen en verbondenheid) vrij komen, wat bijdraagt aan een compleet welbevinden. De hartslag en bloeddruk dalen, de spierspanning vermindert, men voelt zich losser, de geest komt tot rust, met als gevolg stress vermindering.

Niet alléén het lichaam heeft dus baat bij een weldadige massage. 

Sportmassage;

Is een stevige massage, vaak een deelmassage.

Een massage voor een wedstrijd of prestatie is een goede warming-up voor de spieren. De sportmassage is trouwens geen vervanging van een warming-up van het lichaam, maar zorgt ervoor dat de spieren beter doorbloed zijn, een goede prestatie kunnen leveren, de massage zorgt voor minder blessures. Na de geleverde prestatie moet het tegenovergestelde weer bereikt worden; spierspanning verminderen en zorgen voor soepele spieren. Als u regelmatig en meerdere keren per week sport, is het raadzaam regelmatig een massage te ondergaan. 

Ook is het mogelijk om voor een prestatie een bepaalde spier, ter ondersteuning, te laten tapen. Hierdoor is de kans op een blessure minder en/of een herstellende blessure wordt minder belast. Ook ter voorkoming van een eventuele blessure bij risicosporten kan een tape uitkomst bieden. 

De Dorn Methode;

De Dorn Methode is gebaseerd op het corrigeren van een beenlengte verschil. (bij ca. 90% van de mensen aanwezig). Niet iedereen ondervindt hier echter hinder van. Door dit lengteverschil krijgt met een scheefstand van het bekken, waardoor ook de wervelkolom niet recht meer staat met als gevolg pijnklachten. Indien er een beenlengte verschil is geconstateerd, wordt dit verholpen met eenvoudige en niet pijnlijke oefeningen waar de cliënt actief aan deelneemt. Hierna wordt de stand van het bekken bekeken en zo nodig gecorrigeerd. Daarna de wervelkolom gecontroleerd en zo nodig rechtgezet. Er zijn voor deze methode ongeveer een 3-tal behandelingen nodig met een aantal rust weken ertussen. Mocht u meer informatie hierover wensen, dan kunt u dat aangeven via de mail of per telefoon.

Er wordt bij deze methode niet “gekraakt”. Daar heb ik de kennis niet voor in huis en ben ook niet bevoegd om deze handelingen uit te voeren! Indien u zo’n behandeling wél zou willen ondergaan, dan dient u zich tot een behandelaar te wenden die hiervoor wel is opgeleid en in gespecialiseerd is.

Chiropracticer - Chiropractie Drachten;  http://www.info@chiropractiedrachten.nl 

Osteopaat -  info@osteovitaal.nl 

Bindweefselmassage;

Bindweefsel is de laag die zich bevindt tussen de spieren en huid, de botten en gewrichten. Bindweefsel geeft ondersteuning en bescherming aan lichaamsdelen en zorgt ervoor dat lichaamsvet en water doorgang blijft geven aan zenuwen en bloedvaten. 

Tijdens deze massage wordt een mechanische prikkel toegediend aan de huid, wat de zenuwuiteinden in huid en bindweefsel stimuleert. Dit alles heeft een sterke invloed op het vegetatieve (centrale) zenuwstelsel, en bewerkstelligt een betere doorbloeding. Deze vorm van massage wordt vaak toegepast als de (sport) massage niet voldoende effect sorteert. Een klacht hoeft namelijk niet alleen het gevolg te zijn van een overbelaste spier of pees, maar kan ook gezocht worden in de samenhang tussen organen, bloedvaten, huid, pezen en spieren. De storingen zijn zichtbaar én voelbaar in het onderhuids bindweefsel. Na onderzoek van de huidzones en een uitgebreide anamnese starten we de bindweefselmassage.

De bindweefselmassage is geen ontspanningsmassage en zal bij velen als niet prettig ervaren worden; hier en daar zelfs als pijnlijk. Het is de bedoeling dat in de loop van de behandelingen de huid minder gespannen wordt en soepeler aan gaat voelen. Hierdoor zal ook de pijn minder worden tijdens de behandeling.

Er zullen meerdere behandelingen nodig zijn om de blokkades op te heffen. Het is echter een zeer effectieve massage waarin snel vooruitgang geboekt kan worden.  

Indien er meer informatie over deze vorm van massage en behandeling gewenst is kunt u altijd mailen of bellen. 

Ontspanningsmassage 30, 60 of 80 minuten;

Een weldaad voor uw lichaam, het ontspant niet alleen de spieren en het totale lichaam maar ook in hoge mate de geest. Als je voor de 30 minuten kiest, wordt de achterkant van het lichaam gedaan. 60 minuten de voor- en achterkant en bij 80 minuten komt er een hoofdmassage bij. 

Relax 30

Een heerlijke, langzame massage met warme olie van de voorkant van het lichaam. Armen, handen, benen, nek, schouders, hoofdhuid en gelaat. Voor iedereen een zeer ontspannende massage. Maar zeker voor diegene die zwanger zijn aangezien men bij deze massage niet op de buik hoeft te liggen.

Ayurvedische massage. (“kennis van het leven”) 60 of 80 minuten

Volgens de Ayurvedische leer heeft de geest een grote invloed op het lichaam, bewust worden van je lichaam, ontspanning van het lichaam, een compleet gevoel van welbevinden ervaren. U ontvangt een massage van; rug, schouders, nek, armen voor en achter, benen voor en achter en ook de voeten worden niet overgeslagen. De behandeling kan uitgebreid worden indien u dit prettig vindt, met een lichte massage van gezicht en haar.  

Lomi - Lomi 30 minuten

Een zeer ontspannende, langzame massage van de achterkant van het lichaam, met lange halen, waarbij gebruikt gemaakt wordt van zowel handen als armen.

Anti stress; 30 of 60 minuten. (met gebruik van magnesiumgel)

30 minuten - Massage van rug, nek en schouders. Met als afsluiting een massage van de voeten.

60 minuten - Massage van rug, nek, schouders, hoofd/gezichtsmassage. Met als afsluiting een massage van de voeten.

India Massage; 30 minuten

Start met een korte massage van handen en voeten, waarna de achterkant van het lichaam, inclusief benen, wordt gemasseerd met vrij veel warme olie.

Voetmassage; 30 minuten

Een heerlijke, ontspannende massage van de voeten. Na de voetmassage worden ook de handen en armen nog meegenomen in de behandeling. 

Guasha

Gua betekent schrapen of wrijven, Sha; roodachtige verkleuring.

Met een speciale jade steen en olie wordt er "geschraapt" over de huid. Deze techniek wordt ingezet bij het verminderen van spier- en gewrichtspijn. Voorkomen van griep en verkoudheid. Bevordert de afvoer van afvalstoffen en de doorstroming van bloed en energie.

Kinesiotape

Is een elastische tape van katoen, met een acryl lijmlaag. Deze tape is 140% rekbaar in de lengterichting, dezelfde eigenschappen als de huid, en past zich aan bij de natuurlijke bewegingen. Het is waterbestendig en kan ca. 4 tot 7 dagen blijven zitten. Wordt gebruikt bij diverse blessures en/of klachten aan bewegingsapparaat of spieren. 

Het te behandelen gebied of spier(en) wordt op rek gebracht. Vervolgens wordt de tape op de gerekte huid aangebracht. Wanneer het betreffende gebied wordt terug gebracht in de normale positie zal de tape de huid optillen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in het aangedane gebied. Waardoor pijndemping, drukvermindering en circulatieverbetering plaats vindt. Geeft een ondersteunende werking en bevordert het herstel. Kan worden toegepast bij o.a. zweepslag, enkel instabiliteit, knie-, pols-, schouder- en lage rugklachten, maar ook bij bijvoorbeeld hooikoorts.  

Er kan géén erotische massage geboekt worden!

  

Tarieven;  

Sport- en ontspanning/klassieke massages, Relax 30, India, Anti-stress en Lomi-Lomi;

30 minuten - € 26,--

60 minuten - € 42,--

90 minuten - € 63,-- 

Voetmassage;

30 minuten -  26,--

Ayurvedische massage;

60 minuten - € 42,-- (zonder hoofd/haar behandeling)

80 minuten - € 56,-- (met hoofd/haar behandeling) 

Kynesio tape;

Ter aanvulling op een massage - gratis

Alleen tape zetten € 5,--

 

Cadeaubonnen;

Zoek je een leuk cadeautje voor; verjaardag, Valentijnsdag, vader- of moeder dag, Sinterklaas, onder de Kerstboom óf gewoon omdat iemand het verdient om eens lekker te ontspannen?

  • 30 minuten € 26,--

  • 60 minuten €  42,--

  • 80 minuten € 56,--

  • 90 minuten € 63,--

Verpakt in een vrolijk tasje met een kleine attentie.